Господи, дай ми сила да променя нещата, които мога да променя!
Дай ми търпение да понеса нещата, които не мога да променя!
Дай ми мъдростта да разпозная едното от другото!


вторник, 14 юни 2011 г.

Загадката, заради която могат да ви набият

Признаците, по които можете да възстановите историята са 6: 1) сак; 2) бикини; 3) отрязана ръка; 4) нож; 5) ключ и 6) запалка. Можете да отгатнете какво се е случило, като задавате въпроси, на които се отговаря само с "да" или "не". Целта ви е да намерите отговора на загадката.

Не се чудете, че историята ви е много измислена. Колкото по-дълго я познавате, толкова по-заплетена ще става. И толкова повече вътрешни противоречия ще има. Докато в един момент не попитате "Това ли е историята" и получите отговор "да". Ако обаче ви хрумне да попитате още "Всичко ли съм разкрил?" веднага ще получите "не". И така докато не полудеете или не набиете отговарящия.

Или докато не се досетите, че на вашите въпроси, които завършват на гласна, получавате като отговор "да". На въпроси, завършващи на съгласна, получавате като отговор "не". Шестте признака са избрани почти случайно, за да тръгне отнякъде историята, като три от тях завършват на съгласна, а три на гласна. Цялата история сами сте си съчинили. И до известна степен историите могат да пресъздадат вашето подсъзнание по доста неудобен начин. Но пък е забавно, особено ако си от страната на отговарящите и слушаш небивалици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар